Alphakursen

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU VILJA FRÅGA?

Alphakursen hösten 2019 startar den 26 sep kl. 18:30. Kursen avslutas i slutet av november.
De tre första samlingarna är öppna för att prova på. Sedan är det av värde för dig och gruppen att du deltar så många tillfällen som möjligt och inga nya deltagare kan komma med.


Så ser en Alpha-kväll ut

18.30 Vi fikar tillsammans
19.00 Film/Föredrag på kvällens tema
19.45–20:45 Samtal

Frågor och anmälan
Vid frågor kontakta pastor David Fiske:
Telefon: 0705971266
E-post: david@kristinakyrkan.se


Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen. Är öppen för alla: du kanske inte kallar dig kristen men vill undersöka kristendomen, är ny som kristen eller funnits i kyrkan men brottas med tron. Alla är välkomna!

Först är det… Fika
Fika har en förmåga att föra människor samman. Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Sen är det… Föredrag
Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal, vi använder oss av alphafilmerna som är ca trettio minuter långa. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Följt av… Samtal
Den viktigaste delen av varje Alphakurs är möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Kostnad
Kursen är gratis men vi är beroende av gåvor för att finansiera vårt arbete med Alpha så om du har möjlighet att bidra är vi mycket tacksamma.
Kristinakyrkans bankgiro: 5383-0915 eller via Swish 123 198 48 30. Märk gåvorna med ”Alpha”
Vill du veta mer om Alpha, besök: http://www.sverige.alpha.org