Nepal

I Nepal har den internationella hjälporganisationen International Nepal Fellowship, INF, sedan många år drivit ett leprasjukhus. I flera år har man drömt om att kunna bygga ett speciellt öronsjukhus, som förutom vården ska kunna utbilda nationella hälsovårdare och öronläkare. Sjukhuset kommer att byggas i Pokhara och byggstarten planerades till våren 2013.

 

Förfrågan gick då till Peder och Ulla Ericsson om de kunde komma och hjälpa till med att bygga detta sjukhus. Peder skulle vara med och leda arbetet vid byggnationen och Ulla skulle arbeta med människor i samhället och/i eller inom kyrkan.

De har tidigare mer än tio års erfarenhet från tjänst i Nepal och har under många år haft en längtan att få återvända. De bejakade förfrågan från INF och är även antagna av EFK som missionsarbetare i Nepal. De reste ut i mars i år på i första hand en tre årsperiod.

Med vår del av överskottet från Erikshjälpen Second Hand, Lindesberg, kan vi ge stöd till deras underhåll.

     

Följ dem på facebook.  Klicka på bilden vänster!

 


Peder är elektriker och har de senaste åren arbetat som lärare på El- & Energiprogrammet vid Tullängensskolan i Örebro.

Ulla är laboratorieingenjör och har arbetat på Institutionen för Hälsovetenskap och medicin vid Örebro Universitet. Hon har också erfarenhet som processtekniker på vatten- och avloppsverket i Örebro.